Radio France

Ambeo-asiantuntijakertomukset

Radio France on vuonna 1975 perustettu kansallinen julkinen radio. Kyseessä on Ranskan johtava radioyhtiö, jolla on päivittäin yli 13,5 miljoonaa kuulijaa.

Vuonna 2013 Radio Francen julkaisema nouvOson-verkkosivusto tarjoaa tänään yli 200 mukaansatempaavaa ääniohjelmaa sekä binauraalisessa että 5.1-surround-muodossa. Voit valita erilaisista dokumenteista, fiktioista, alkuperäisestä luovasta sisällöstä ja ääniraporteista. Tämän monimuotoisuuden vuoksi joustavuus on välttämätöntä ja meidän on mukautettava lähestymistapamme sisällön tallennuksessa ja miksaamisessa. Joskus pystymme äänittämään binauraalisesti, kun taas joskus on helpompaa luoda ensin monikanavainen miksaus ja muuttaa se sitten binauraaliseksi ääneksi virtualisointiohjelmiston avulla.

„Tänään Radio France kehittää asiantuntemusta näihin uusiin mukaansatempaaviin äänimuotoihin liittyen. “

Natiivi binauraalisen äänityksen suorittaminen on tavallisesti suoraviivaista, ja se on yhteensopiva olemassa olevan stereolähetysten infrastruktuurin kanssa. Käytämme tavallisesti Neumann KU100 -mikrofonia, koska se tarjoaa erinomaisen eriyttämisen ja syvyyden. Radio Francella KU100-mikrofonia käytetään akustisia instrumentteja ja vahvistettuja ääniä sisältävien musiikkituotantojen äänittämiseen. Lisäksi käytämme sitä eräiden ympäristöjen tallentamiseen, äänen tallentamiseen, josta on esimerkkinä tämä kaunis Marc Demarcon esitys Eurockéennes-festivaalien binauraalisten äänitysten aikana: http://nouvoson.radiofrance.fr/musique/les-eurocks-en-3d-mac-demarco-55

Tämä natiivi binauraali äänitys on varsin mielenkiintoinen, koska vaikutelma on välitön osittain puissa puhaltavan tuulen ja artistin dynaamisen kuulijan ympärillä tapahtuvan esityksen ansiosta sekä tämän odottamattoman lentokoneen vuoksi… mutta lentokoneen melu vain vahvistaa kokemusta.

Tämä äänitys korostaa myös liian nopeiden liikkeiden aiheuttamia ongelmia. On löydettävä hyväksyttävissä oleva tasapaino sointien kiinteän olemassaolon ja tilassa olevan äänen vakauden välillä. Tämä natiivi binauraalinen tekniikka vie meidät takaisin aikaan, jolloin miksaus tehtiin akustisesti kokeilemalla mikrofonien sijaintia. Kyseessä on taiteen laji…

Tänään Radio France kehittää asiantuntemusta näissä uusissa mukaansatempaavissa äänimuodoissa tarjotakseen kuulijoille innovatiivista sisältöä, lisäten tilan ja vaikutuksen tekijöiden valikoimaan, jotta he voivat kehittää ja käyttää uusia valmistustyylejä.

Tietoja Radio Francesta

Radio France on vuonna 1975 perustettu kansallinen julkinen radio. Kyseessä on Ranskan johtava radioyhtiö, jolla on päivittäin yli 13,5 miljoonaa kuulijaa. Radio France koostuu kuudesta täydentävästä radioasemasta nimeltään France Inter, France Info, France Culture, France Musique, FIP et Mouv sekä 44 paikallisesta radioasemasta, jotka yhdessä muodostavat France Bleu -verkon. Tämä ohjelmavalikoima on laajennettu verkkoon mediasisällöllä ja lisääntyvällä määrällä podcasteja.

Radio France on myös avainasemassa oleva kulttuuri-instituutio Ranskassa, jolla on neljä La Maison de la Radio -pääkonttorissa järjestettävää musiikkikokonaisuutta ja tapahtumaa .

Tietoja Radio Francesta

Asiantuntijatarinat binauraalisesta äänestä

Radio France

Radio France on vuonna 1975 perustettu kansallinen julkinen radio. Kyseessä on Ranskan johtava radioyhtiö, jolla on päivittäin yli 13,5 miljoonaa kuulijaa.

Aziz Berk Erten

Aziz Berk Erten on Istanbulissa toimiva ääniteknikko, joka on erikoistunut live- ja studiotyöhön. Hän on äänittänyt, miksannut ja matkustanut useiden parhaiden turkkilaisten artistien kanssa.

Phonomatik Lab

Phonomatik lab syntyi itseoppineen fonometrian asiantuntijan Erik Satien yksinkertaisesta ajatuksesta: “ millä tahansa välineellä olevan musiikin suojelemisesta”. Tämän unelman toteuttamiseksi käytämme binauraalista teknologiaa ja tarjoamme äänitykset käytettäviksi Music Inside Recordsilla.

Gareth Fry

Gareth Fry is an award winning sound designer whose work includes Harry Potter and the Cursed Child, The Encounter and the Opening Ceremony of the 2012 Olympic Games. He has also created binaural and ambisonic exhibitions and VR experiences for a variety of exhibitions and campaigns.

Pascal Rueff

Pascal Rueff is a director, poet and 3D sound engineer. For the past 15 years, he has been dealing with all aspects of binaural production. He has produced several series on World War II, the Illuminations by Rimbaud, and Chernobyl in collaboration with scientists, artists and technicians.

Paulo Castanheiro

Paulo Castanheiro is a sound designer at Media Capital Radios in Portugal, a podcasts producer responsible for the audio contents at iNOVA Media Lab and an applied research lab at NOVA University of Lisbon.

Sign up for the newsletter and join the AMBEO Community

If you have any feedback or comment on AMBEO Music Blueprints, or want to share your experience and be featured in an Expert Story, please contact us.

*The marked fields are mandatory

Image Credit: Nicolas Büchi / ZHdK Cast

Newsletter subscription