Henrik Oppermann

Ambeo-asiantuntijakertomukset

Henrik Oppermann on äänimestari Visualisella. Johtava 3D-ääniasiantuntija Henrik tuo mukanaan yli 10 vuoden kokemuksen studiolaatuisen äänen nauhoittamisesta elokuviin, mainoksiin, musiikkiteollisuuden asiakkaille ja 3D-äänijärjestelmiin.

Videoteknologian kehittymisen myötä löydämme itsemme 360-videon ja 3D-äänen mukaansatempaavasta maailmasta. Tämä mahdollistaa olemassa olevien teknologioiden, kuten stereoskooppisten kuvien ja ambisonics-järjestelmien käyttämisen. Ambisonics on luotu toimimaan yhdessä pallomaisen 360-videon kanssa, koska Ambisonics vastaa sitä äänen osalta. Virtuaalitodellisuuden 3D-ääni ratkaisee kertomisen ongelmia. Se mahdollistaa yleisön ohjaamisen äänivihjeiden läpi. Se esittää myös kysymyksiä nykyisistä lähestymistavoista musiikin miksaamiseen liittyen.

„Lähestymistapa VR-mikrofonin ja varsien avulla mahdollistaa miksausten luonnin mille tahansa välineelle. “
Henrik Oppermann

Tuotimme Visualisella eräitä musiikkikokemuksia ja työskentelimme bändien, kuten Kasabian ja Imagine Dragons, kanssa. Lähestymistapani livemusiikin äänittämiseen 360-videolle on AMBEO VR-mikrofoni ja miksauspöydältä äänitetyt lisäraidat.

Näiden kahden yhdistäminen antaa minulle mahdollisuuden luoda minkä tahansa kuuntelupaikan esitystilassa. Käytän VR-mikrofonia ympäristön mikrofonina ja yksittäisiä raitoja tilavaikutelman äänilähteinä. Tämä on tärkeää useille kamerakulmille, jotka voidaan sijoittaa yleisöön tai lavalle virtuaalitodellisuudelle yksinomaisen kokemuksen luomiseksi.

Tämän kokoisissa tuotannoissa löydät tavallisesti miksauspöydän äänitysvaihtoehdolla yksittäisten raitojen käsittelemiseen.

VR-mikrofoni antaa sinulle erittäin joustavan vaihtoehdon jälkiprosessoinnissa. Voit kääntää pallon tarvitsemaasi kulmaan ja myös painottaa suuntia, jotka haluat esiin. oikeilla liitännäisillä voit jopa käyttää erilaista taajuuskorjausta missä tahansa pallon osassa.

Lähestymistapa VR-mikrofonin ja varsien avulla mahdollistaa miksausten luonnin mille tahansa välineelle. Kyseessä voi olla tavallinen stereoääni, dynaaminen binauraalinen ääni kuulokkeille tai mille tahansa kaiutinkokoonpanolle.

Tietoja Henrikistä

Henrik Oppermann on äänimestari Visualisella. Johtava 3D-ääniasiantuntija Henrik tuo mukanaan yli 10 vuoden kokemuksen studiolaatuisen äänen nauhoittamisesta elokuviin, mainoksiin, musiikkiteollisuuden asiakkaille ja 3D-äänijärjestelmiin.

Liityttyään studioon vuonna 2014, Henrik on työskennellyt yli 40 virtuaalitodellisuusprojektissa, tallentanut binauraalista ääntä useissa eri haastavissa ympäristöissä, mukaan lukien matalalla lentävä sotilaslentokone, Formula 1 -kilpa-autot, pakolaisleirit, vuorenhuiput ja konserttisalit ympäri maailman. Alansa asiantuntijana Henrik on kehittänyt äänen laitteisto- ja ohjelmistosovelluksia virtuaalitodellisuuden yhteistyöhön johtavien kumppaneiden kanssa parhaan mahdollisen äänivaikutelman luomiseksi.

Henrik näkee 360-kuvan musiikkina interaktiivisiin äänimaailmoihin ja hän on kehittänyt useita erilaisia ainutlaatuisia työnkulkuja parhaiden mahdollisten mukaansatempaavien äänikokemusten luomiseksi.

Tietoja Henrikistä

Sign up for the newsletter and join the AMBEO Community

If you have any feedback or comment on AMBEO Music Blueprints, or want to share your experience and be featured in an Expert Story, please contact us.

*The marked fields are mandatory

Image Credit: Nicolas Büchi / ZHdK Cast

Newsletter subscription